Magiškas ŽAIDIMAS „Aš atsimenu, kaip …“

Magiškas tėvų santykio su vaiku stiprinimo ŽAIDIMAS „Aš atsimenu, kaip  …“ tinka visiems vaikams ir tėvams, ypatingai tokiose situacijose :

  • jei kartais Jūs susilaukėte antro (trečio, ketvirto) kūdikio, o vyresnis „išprotėjo“, pasikeitė, reikalauja Jūsų dėmesio, elgiasi „blogai“, netinkamai, skaudina Jus ir aplinkinius;
  • pajutote, kad jūsų santykiai su vaiku blogėja, jaučiate, kad ryšys nėra pakankamai stiprus, ir  norėtumėte būti artimesni su vaiku.
  • norite geriau suprasti savo vaiką ar tiesiog ….
  • norite taikos namuose ir ,kad vaikas kažkaip būtų „geras“, švelnus ir klusnus….

Žaidimas prasideda sakiniu “Mamos kūdiki, aš atsimenu kaip…” ir iš jo jau galite suprasti, kas tai per žaidimas.  Jis tampa stebuklingu, turinčiu didelę galią ir padedančiu vaikui priimti pokyčius, Jus  ir save.  

Žaidimui reikalinga, netrukdoma erdvė, tik tu ir vaikas, ir 20 minučių laiko.

Pakvieskite vaiką sakydami – Eime žaisti mamos kūdikio. Bet kokio amžiaus vaiką mama, tėtis guldosi ant rankų, kelių. Laikome vaiką kaip naujagimį, mažą. Mama apkabina vaiką švelniai ir stipriai.

Sūpuodama monotoniškai, švelniai pasakoja:

-Kai sužinojau, kad tu man gimsi…

-Kada pirmą kartą pamačiau tave…(echoskopas)

-Kai tu gimei…

-Kai tu buvai labai mažas…

Ir pasakojame mielas, jaudinančias, švelnias, širdį draskančias istorijas. Jos gali būti tikros ar šiek tiek sukurtos, taip kaip Jūs norėtumėte, kad būtų buvę.

Pasakojame su gugavimais, siūbavimais, skruosto lietimu, bučiavimais, paspaudimais glėbyje.

Detalizuojame: kai sužinojau, tuo metu švietė saulė… kaip šokai mano pilvelyje… kaip pirmą kartą jis šypsojosi ir pasaulis tapo visiškai kitoks…, kaip jis spjaudavo košę ir košę buvo ant sienų ir tai buvo nuostabus paveikslai …, kokias bangas darydavo vonios kambaryje…, kaip Jo rėkimą, bliovimą girdėdavo visoje gatvėje…, kaip Jį bučiavo visi saulės zuikiai, jo lovelėje saulėtą dieną…, kai dainavote šią tylia dainelę, o jis čiulpė ir tyliai užmigdavo…,

Dainuokite dabar, papasakokite, pasupkite.

Šis žaidimas, užpildo, maitina, suteikia jėgų abiem pusėms, grąžina pusiausvyrą ir ribas. Kas rūpinasi, kas priima rūpestį. Kokia palaima turėti stiprią, tvirtą, galinčią pasirūpinti mamą ar tėtį. Saugumas ir stabilumas!

Nesvarbu, kokia mama ar tėčiu buvote tada, nesvarbu, kiek stiprybės, jėgų tuo metu turėjote. Šiuo žaidimo metu, šioje pozicijoje su šiomis istorijomis per šias 20 minučių jūs tikrai esate jo pasaulio palaikymas ir pamatas, kur jis ramiai ir su malonumu pasiduoda Jūsų globai ir priima save.

Tai labai „galingas“ žaidimas, skirta vaikams, kenčiantiems nuo nerimo, kuriems sunku paklusti, impulsyviems ir agresyviems vaikams.

IR…. Tai labai galingas žaidimas tėvams, kurie jaudinasi, kad negeba nepykti, kurie jaučia nusivylimą, kaltę ir sumišimą.

Tai magija. To, kas rūpinasi ir supa lopšį.

Vertė ir redagavo iš rusų k. Dovilė ir Virginijus